tirsdag 10. november 2009

Nordtrøndersk mesterskap

Vår tredjedivisjonsavdeling i 2010 er nærmest et rent nordtrøndersk mesterskap. Etter en sesong i søravdelingen møter vi nå alle de andre nordtrønderske lagene på vårt nivå. Ett lag savnes riktignok, vi skulle gjerne tenkt oss besøk av det gule A-laget fra fylkeshovedstaden - istedet må vi nøye oss med deres 2.lag. Fredrikstads nedrykk fra Tippeligaen sendte nemlig Steinkjer opp i 2.divisjon igjen, mirakuløst nok.

Her er lagene vi møter i 2010: Namsos, Steinkjer 2, Verdal, Vuku, Neset, Stjørdals/Blink, Remyra, Malvik, Selbu, RBK 3 og NTNUI. La oss se litt nærmere på en av de andre motstanderne vi kan ønske velkommen neste år.

Namsos er klubben som spilte seg helt opp på nest høyeste nivå i norsk fotball på 80-tallet. Det startet med opprykk fra det som den gang het 4.divisjon (dagens 3.divisjon) i 1983, under ledelse av den etterhvert legendariske engelskmannen Ramon Hunt. To år senere rykket laget overraskende opp i 2.divisjon (dagens Adeccoliga) etter suveren seier i 3.divisjon (10 poeng foran toer Fram/Skatval).

Første sesong på nivå to endte med 5.plass i serien (bak Brann, Vidar, Mjølner og Aalesund). I cupen slo de ut Viking og spilte kvartfinale mot Rosenborg på Lerkendal. Gøran Sørloth scoret kampens eneste mål og Namsos tapte 0-1 med 9983 tilskuere på tribunen. Men trøsten var at Steinkjer rykket ned på nivå 3 etter denne sesongen, og Namsos var plutselig fylkets beste fotballag. Namsos sin beste plassering i den norske serien kom i 1989, med 4.plass på tabellen. Året etter rykket de ned til nivå tre igjen. Eventyret var over.

Og i 1994 gikk det enda verre - nytt nedrykk sendte Namsos tilbake i det som nå heter 3.divisjon igjen. Det har blitt tre sesonger opp i 2.divisjon etter det (1996,1997 og 1999), men i dette årtusenet har klubben stabilisert seg som middelhavsfarer i 3.divisjon. Til neste år kommer de til Tangmoen stadion for det aller første oppgjøret mellom Tangmoen og Namos sine A-lag. Vi gleder oss og ønsker det gamle storlaget hjertelig velkommen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar