onsdag 10. mars 2010

Lykke til Eli!

Kretsting for Trøndelag Fotballkrets på Rica Hell tirsdag 9.mars. Og for første gang har kretsen valgt en kvinnelig styreleder. På tide selvfølgelig, og ekstra gledelig at det er Eli Arnstad fra Fram som ble den nye lederen.

Morten Wolden har styrt fotballkretsen i mange år nå. Og det både elegant og godt. En trygg leder med god gjennomføringskraft og evne til å lytte. Akkurat passe synlig, og som alle på kontoret på fotballkretsen alltid behjelpelig og støttende når vi trenger hjelp i Tangmoen.

Vi har stor tru på at Eli vil kunne fortsette i samme takt. Med stadig større engasjement inn i Stjørdalsfotballen har hun de siste årene vært med å prege spesielt holdningsarbeidet i vårt område. Trygt forankra i fotballmiljøet på Skatval og med et ønske om større bredde og større kvalitet i arbeidet med ungene og ungdommene våre. Vi er sikre på at Eli fortsatt vil jobbe for enda bedre rammer for trenerutvikling og fortsatt holde fokus på verdispørsmål i utfordringene vi har med å holde flest mulig i fotballen. Med Eli får vi en leder som tror på at de sosiale rammene rundt ett fotballag og en fotballklubb er akkurat like viktig som det treningsgfaglige. Og motsatt.

Vi som breddefotballklubb kan være trygge på at vi blir ivaretatt også under den nye lederen. Med bredest mulig plattform av glade fotballjenter og gutter, blir pyramiden som fører oss opp til toppfotballen størst og høyest. Med bredde skaper vi topp, og med topp opprettholder vi bredde. Vi gleder oss til de neste årene og kanskje vil en kvinnelig leder også styrke en fra før allerede god satsing på fotball for jenter? Det er viktig for oss i Tangmoen i alle fall - her er vi nesten like mange av begge kjønn.

En liten utfordring til Eli tar jeg med det samme. Tidligere har jeg skrevet om 13- og 14-åringene våre. Jeg skulle ønsket 7'er-fotball for spesielt jentene i disse årsklassene, og det av to grunner. Den store 11'erbanen og de store målene på 7,32x2,44 er ikke tilpasset jenter i denne aldersgruppen. Og enda viktigere - vi vil kunne se langt flere klubber med jentelag hvis 7'er-fotball ble akseptert og innført som arenaen i denne alderen. I fjor var Tangmoen eneste 11'er-lag i hele dalføret på J13 - det blir for dumt. Det er artigere å spille ball mot naboklubbene. Tar du den videre Eli?

Ellers på kretstinget ble den nye divisjonsmodellen for senior vedtatt. Forbundstinget vedtok kutt av 3.divisjonsavdelinger sist helg. På Rica ble resten av modellen for øvrige divisjoner banket gjennom. Det betyr at vi fra 2011 får en 3.divisjonsavdeling, to 4.divisjonsavdelinger, fire 5.divisjonsavdelinger og så en ny 6.divisjon med åtte avdelinger.

For våre to seniorlag blir det dermed en spennende sesong i 2010. Får å beholde plassen i 3.divisjon må vi være blant de seks beste av totalt tolv lag i vår avdeling. I 2009 ble vi nummer åtte i 3.divisjon til sammenligning.

I 5.divisjon får vi spille kvalifisering til 4.divisjon hvis vi vinner, beholder plassen i divisjonen hvis vi blir nummer to og rykker ned til 6.divisjon hvis vi blir nummer tre eller dårligere. I 2009 ble vi nummer to i avdelingen vår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar