torsdag 14. januar 2010

Den dårlige samvittigheten og GRØNN FOTBALL

Frivillig arbeid gir for det aller meste mye mer tilbake enn innsatsen man legger ned. Alle vi i vår fotballklubb kjenner gjennom hele året at vår innsats sikrer oss gode opplevelser - gir oss nye venner - og fyller ut livet vårt.

Spenningen på slutten av en fotballkamp på stadion - gleden til ungene våre når de overraskes med en is på en varm sommertrening - den gode kommentaren fra baksetet på vei til bortekamp - jubeldansen etter en flott scoring - og alle de andre øyeblikkene vi får med oss. Ikke minst muligheten til å være sammen med de som bor rundt oss - både vennene til ungene våre og alle de voksne vi treffer.

Opp i her sniker den dårlige samvittigheten seg inn en gang i blant. Noen ganger jevnlig. Vi kunne tenkt oss å få tid til det lille ekstra - og innimellom glemmer vi også noe. Sånn er det for mange av oss dessverre - sånn er livet.

Som sportslig leder er det mye en kunne ha gjort, som settes på vent eller skrinlegges. I dag viste Per Steinar på G14 meg en oversikt over øvelser anbefalt for trenerne i en Trondheimsklubb. De hadde satt opp gode forslag til gjennomføring av treninger og hva som var viktigst å trene på. En flott smørbrødliste for en trener rett og slett. Det skulle vi også hatt - på hvert årstrinn - tenkte jeg. Sportsplanen vår er retningsgivende, men her var det enda mer konkret. Det må vi få tid til........ For min del finnes det mange slike eksempler på ting man gjerne skulle gjort gjennom en lang fotballsesong. Det er kanskje slik for deg også?

Styret i Tangmoen har tatt tak i litt av denne problematikken for alle ansvarsområder i klubben. På årsmøtet i februar vil nye stillingsbeskrivelser presenteres og valgkomiteen jobber hardt for å fylle opp flere roller i klubben. Slik blir vi enda flere som deler på oppgavene og kanskje får vi en enda bedre klubb? Dette har kommet ut av en klubbutviklingsprosess som er kjørt gjennom 2009 i samarbeid med fotballkretsen.

I høst fikk vi aldri gitt plass for den gode oppsummeringen av sesongen med alle lagledere og trenere. Det har blitt med tanken og individuell oppfølging av mange av trenerne. Men jeg har ikke pratet grundig med alle ennå. Spesielt ikke fulgt opp de aller yngste årsklassene godt nok - føles det som. Sånt gir dårlig samvittighet for min del. Men det går an å gjøre noe med det.

Alle dere som savner info fra meg som sportslig leder, eller noen andre i styret vårt - kan selvsagt ringe, maile eller rope til oss når som helst. Og det gjør jo de aller fleste. Sånt sikrer kommunikasjon. Men det beste er jo å treffes for en prat - diskutere utfordringer og opplevelser sammen med andre i lignende situasjon.

Lørdag 23.januar samles alle voksne med verv i klubben til GRØNN FOTBALL - et seminar for Tangmoen der vi informerer - diskuterer og forhåpentligvis inspirerer foran en ny fotballsesong. Alt fra valgkomite til banekomite - trenere, lagledere, dommere, styret og alle andre med verv inviteres til en dag med rom for sosialt fellesskap og mye fotballprat. Invitasjon er sendt ut på mail og vi forteller alle andre hva som kommer ut av det når GRØNN FOTBALL er gjennomført.

Slik letter man også på dårlig samvittighet..... Samtidig gir det oss alle i Tangmoen en bedre sjanse til å bli bedre kjent med hverandre - lære om klubben - og si vår mening. Dette kan bli gøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar